Om mig

Jeg er uddannet MBSR  instruktør (Mindfulness Based Stress Reduction) hos Mindfullife  i 2010. En 1 – årig uddannelse, der bygger på det forskningsbaserede 8-ugers program fra Center For Mindfulness i USA.  Jeg modtager løbende supervison og deltager i relevante kurser og retreats,  for at udvikle mig som instruktør.

Udover mine  egne kurser for private, underviser jeg i mindfulness på Københavns universitet, sociologisk institut, i et forskningsprojekt der undersøger, hvorvidt mindfulness kan understøtte vaneændringer og forebygge livsstilssygdomme.

Med mig bringer jeg også en uddannelse som socialpædagog og en diplomuddannelse i psykologi. Jeg har arbejdet 20 år med mennesker, som har været ramt af krise og stress, som følge af vanskelige livsomstændigheder og traumatiske oplevelser. Dels med anbragte unge, voldsramte kvinder og senere som konsulent for plejefamilier.

Igennem mit arbejde, og i mit eget liv, har jeg erfaret, hvordan vi mennesker ofte kommer til at stå i de samme vanskeligheder igen og igen, selvom vores ydre omstændigheder forandres, og selvom vi måske tilmed får en intellektuel forståelse af vores vanskeligheder og dillemmaer.

Det er min overbevisning, at vedvarende forandring kun kan ske igennem anerkendelse af det nuværende. Når vi forholder os til  livet som det er, og ikke som vi synes det burde være, bliver det muligt at ændre  indgroede vaner. Vaner som fastholder os i bestemte mønstre og begrænser vores livsudfoldelse.  Jeg oplever således, at mindfulness åbner til større frihed og kreativitet og det er noget af  det jeg ønsker at give videre som instruktør.

 

Udtalelser fra tidligere kursister, efter endt MBSR forløb:

 

Jeg har fået et fantastisk værktøj til at finde ro i min hverdag, når jeg er presset eller bliver kraftigt udfordret, f.eks. i svære samtaler”.
Thomas Ørnø, 2012

 

Jeg tør nu se mere nuanceret på store beslutninger, er mindre bekymret og mere tro overfor mig selv”.
Marion Smith, 2012

 

“Jeg har slækket på forestillingen om at skulle gøre ting eller være på en bestemt måde. Tingene er, som de er. Det jeg gør/er, er allerede godt nok.  Jeg lader mig ikke så let påvirke følelsesmæssigt og kan nemmere finde tilbage til mig selv, når jeg oplever udfordrende situationer.  ”
Ellen Ingerslev Kristensen, Marketingkoordinator på forlag, 2013

 

“Mit udbytte af kurset har været at jeg har fået et redskab til at skabe ro og fokus i min hverdag. Tempo og progression i forhold til kursusindhold og indlæring er fint afstemt. Merete er meget behagelig, rummelig og nærværende, og har en personlighed der fylder lige præcis det den skal i situationen”.
Tanja Holm, Translatør, 2013

 

“Det giver ro og jeg oplever færre negative tankemønstre”
Mette Thoms, 2012

 

Jeg er helt klart blevet mere opmærksom og har fået indsigt i nogle af mine mønstre, der normalt fører til mine stress symptomer. Endvidere har jeg oplevet, at jeg sover bedre om natten.
Karina Lillevang, studerende, 2013

 

Det jeg før opfattede som hokus-pokus, er i dag blevet en vigtig del af min hverdag. Meretes overbevisende formidling af MBSR har været en vigtig komponent”
Jens Hofman, 2012

 

“Udbyttet har været STORT !! Det har været et lyspunkt i ugen – alle 8 uger!! Jeg har fundet ro og energi til at påbegynde ændringer af dårlige vaner. Merete formidler med entusiasme, omsorg og energi”
June Thomas, Familievejleder 2012

 

Jeg er  begyndt at kunne tage et skridt tilbage og se mig selv udefra. Jeg har formået at lave et projekt helt alene, uden at blive voldsomt stresset og med et resultat jeg var rigtig tilfreds med. Jeg kom igennem semestret uden sammenbrud, hvilket jeg ellers  forventede at få. Det i sig selv er et lille mirakel i min verden. Hele opbygningen af kurset har været helt fantastisk”.
Helle Marcussen,  2011

 

“Jeg har fået mere fokus på hvad jeg selv har lyst til og går mere efter at få sådanne ting ind i mit liv. Jeg er generelt blevet mere afslappet, oplever ikke uro i kroppen og vågner ikke længere op med panikanfald”
Tine Sørensen, 2011

 

“Det har givet mig større overskud i hverdagen. Ro og energi på samme tid”.
Pernille Hansen, 2010