MBSR

MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction  er et veldokumenteret kursusprogram, udviklet af professor Jon Kabat-Zinn, på University of Massachussets Medical School

Baggrund

MBSR- programmet blev udviklet tilbage i 1979. Hensigten  var dengang, at imødekomme et stigende antal patienter med stressrelaterede lidelser. Jon Kabat- Zinn udviklede programmet og observerede bemærkelsesværdige forandringer, fysisk og  mentalt, hos de patienter som fulgte forløbet. Siden er der forsket  i  effekten af MBSR, og resultaterne viser, at træningen er meget virkningsfuld, i forhold til mennesker der lider af stress, depression, kroniske smerter, forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser ect.

MBSR er for alle
Metoden har siden været anvendt verden over, og i dag henvender MBSR-kurset sig til alle, der ønsker mere ro, nærvær og overskud i hverdagen. Igennem mindfulnesstræning styrkes vores evne til at være fuldt til stede, i det øjeblik der netop finder sted. Der opbygges en indre stabilitet, hvorfra vi bedre kan fastholde fokus og bevare nærværet, også i pressede situationer. Træningen er stressforebyggende og øger koncentrationsevne og handlekraft.

Indhold
På MBSR-kurset vil du blive introduceret for grundholdningerne i Mindfulness. Vi træner forskellige opmærksomhedsøvelser, meditationer og lettere yogaøvelser, som du selv afprøver, og måske får lyst til at integrere i dit liv. For at sikre et optimalt udbytte af kurset indebærer deltagelse, at du dagligt afsætter ca. 45 minutter til træningen.